Toiminta

Mitä sotilaskotitoiminta on?

Sotilaskotitoiminta on monipuolista yhdistystoimintaa, joka tekee työtä varusmiehen hyväksi. Toiminnan ytimen muodostavat 37 sotilaskotiyhdistystä. Sotilaskotitoimintaa voi toteuttaa kaikissa Suomen varuskunnissa, leirisotilaskodeissa tai myyntiautoista. Kodittomat yhdistykset toteuttavat sotilaskotitoimintaa leirisotilaskodeissa, maanpuolustustapahtumissa ja tukemalla varusmiehiä kodillisen yhdistysten kautta. Sotilaskotiyhdistykseen liitytään vapaaehtoisesti ja työtä voi tehdä muiden harrastusten ohella, miten itse ehtii ja haluaa. Jäseneksi liittymisen ikäraja on 16-vuotta ja yläikärajaa ei ole.

Katso täältä lähin sotilaskotisi ja liity jäseneksemme!


sotkuwinter

Jäsenemme kertovat, miksi he lähtivät mukaan toimintamme

Satu Mustalahti, Toiminnanjohtaja 

Satu sillallaAloitin toiminnan äidin pakottamana ja pian hurahdin toimintaan täysillä mukaan! 38 vuotta sitten äitini oli mukana Hämeenlinnan sotilaskotiyhdistyksen toiminnassa eikä aina päässyt työesteiden vuoksi tekemään lupaamaansa päivystysvuoroa sotilaskotiin. Tällöin hän lähetti minut sijaiseksi. Melko pian tämä homma imaisi minut mukaansa ja sotilaskotiin tuli lähdettyä ihan omillekin päivystysvuoroille. Ensin tiskaamaan ja levyjä soittamaan musiikkikirjastoon ja myöhemmin hallinnollisiin tehtäviin hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana yhdistyksessä ja myöhemmin myös liitossa. Rakas harrastus vaihtui kolme vuotta sitten työksi eli nyt työskentelen Sotilaskotiliiton toiminnanjohtajana Simonkadun toimistossa. Parasta kaikesta ovat kuitenkin aina maastokeikat ja harjoitukset, joiden aikana pääsee konkreettisesti viemään virkistystä ”taisteleville joukoille” ja koettelemaan oman jaksamisensa rajoja.


Kirsi Patrikainen, Hallituksen puheenjontaja

kirsi

Lähdin mukaan toimintaan, kun Turussa toimivan yhdistyksen paikallisosasto tarvitsi rahastonhoitajaa. Äitini on ollut sisar ja siitä syytä huomasivat kysyä minua tehtävään. Siihen saakka olin onnistunut pysymään pois tästä harrastuksesta, mutta sitten se vei kokonaan mukanaan. Onneksi tällaiselle kynänpyörittäjälle on löytynyt monenlaista muutakin tekemistä kuin paperihommia ja jotenkin on kaikesta selvitty, vaikka en ole mikään kädentaitoihminen. Vuosia takana on noin 25 vuotta.