Under hela 1960-talet var Annikki Elokas från Helsingfors ordförande för Soldathemsförbundet. Årtiondet var en tid av stark tillväxt eftersom de så kallade stora årskullarna genomförde sin värnplikt. Soldathemsarbetets 100-årshistorik beskriver hur soldathemsarbetet seglade framåt “i god medvind till förmån för de unga män som fullgjorde sin värnplikt”.

Den mobila soldathemsverksamheten utvecklades kraftigt. Lägerhemmen hade tillräckligt med besökare, och många systrar utvidgade sina kunskaper i fältförhållanden. Om det inte fanns tillräckligt med systrar till övningarna, såg förbundets kontor till att ordna extra resurser. Föreningarna anskaffade fältutrustning, och även de första bilarna som renoverades för soldathemsarbete inköptes.

Vid en nationell militärövning som hölls i Åboland hösten 1963 genomfördes förbundets första undersökning av kundnöjdhet, där man frågade om omfattningen och framgången för fält-soldathemmen. Antalet inkomna svar var sist och slutligen ganska litet, men 90 % av de som svarade ansåg att soldathemsarbetet var nödvändigt och något under 90 % var nöjda med tjänsten. De populäraste försäljningsartiklarna var kaffe, varm saft och läskedrycker. Bland bröden var baguette populärast (> 50 %), söta bakverk (40 %) och rågbröd (15 %).

Soldathemsförbundets delegation beslöt år 1967 att börja ge ut Sotilaskotisisar- tidningen. För att täcka kostnaderna höjdes medlemsavgiften med en mark. Ordförande Elokas satte tre mål för tidningen:

1. den ska bli en viktig idébärare för föreningens uppdrag,
2. den bör hålla medlemmarna informerade om aktuella händelser inom soldathemsarbetet, och
3. den bör inspirera genom sitt material.

Soldathemsförbundet hjälpte föreningarna att etablera bibliotek. Staten beviljade budgetmedel för soldathemsbibliotek. År 1965 fanns det på kasernområden och sjukhus totalt 84 bibliotek. Dessa hade sammanlagt över 100 000 volymer, och antalet utlåningar registrerades till över 110 000.